Voitto ja kakkostila KK soudusta

30.6.2014

Kalevan Kierroksen soutu kisattiin 28.6. Iitissä. Kirsi sekasarjan vuorosoudun voittoon, Ulla & Tuija naisten II:t.

Keli Iitissä oli lauantaina kelvollinen, sopivasti lämmintä, vastaisia puuskia paluumatkalla vain ajoittain eikä kylmä sadekuurokaan kovin kauaa kestänyt. Molemmat joukkueet, sekä KENSU-KK että KENSUttaret, tosin kärisvät takaiskuista jo ennen kisaa, kun sairastumiset pakottivat kovakuntoisia soutaja jäämään kotirannalle.

KENSUlaisista nopeimmin 2 x 15 km reitin Kymijoella kiersivät vuorosoutupari Eero Mäkipelto - Jukka Iitti. He sijoittuivat kaikkiaan 41 yleisensarjan venekunnan joukossa viidenneksi ajalla 2:51:35. Seuraavaksi maalin saapui yksiköllään Kari Köninki (3:04:57), sijoitus M50 sarjassa oli 10. Heti perään vuorosoudun sekasarjan voittajana maalilinjan ylitti Kirsi Hiljanen parinaan Markku Sojakka. Aikaa meni vain 2:53:15. Teoreettinen tappio Karille selittyy sille, että vuorosoutajat pääsevät matkaan vasta 12 minuuttia yksiköiden perään ja niiden odotetaan kirivän yksinsoutajat kiinni.

Naisten yleisen sarjan kaikkiaan 16 vuorosoutuvenekunnan joukossa Tuija Kilpeläinen - Ulla Yrjölä sijoittuivat toiseksi (3:05:27) ja Tuula Ruotsalainen-Piippo serkkutyttönsä avustamana saapui maaliin ajassa 3:35:35. M50 vuorosoudussa Ari Tolmunen (& Risto Kinnunen) kellottit ajan 3:11:02 ja Eero Forssell (& Timo Kaijanmäki) 3:19:44.