SVU:n mestaruuskisat Oulussa 3.1

4.1.2010

Arktiset olot Oulun matkalla eivät hyydyttäneet KENSUn dieseleitä eikä pikakiitäjiä. Kisaraportissa kerrotaan, miten KENSUlle kävi seurapiste- ja mitalitilastovertailussa.

Pikaluistelun SVU:n Suomen mestaruuskilpailut järejstettiin 3.1. Oulussa Niittyaron kentällä. KENSUsta starttasi kohti Oulua aamuvarhaisella -28 asteen pakkasessa 11 luistelijan urhean joukko. Kohti pohjoista kuljettaessa pikkubussin pakkasmittari kulki onneksi oikeaan suuntaan ja kentän laidassa lukemat olivat inhimilliset -16 astetta. Perillä joukkue täydentyi vielä 12 kilpailijalla.

Päätavoitteena joukkueellamme oli kamppailla seurapisteiden voitosta. Siinä jouduimme taipumaan kisaisännälle, Oulun Tarmolle, joka piti seurakilven kotonaan 112 pisteellä. KENSU saalisti 63 pistettä, mikä riitti kakkossijaan selvällä erolla HTL:n (24) ja Kunto-Pirkkojen (21) joukkueisiin. KENSUlle parhaiten pisteitä saalistivat Oki Lipsonen ja Veli-Jussi Koskinen (8), Ami Väisänen ja Hannu Luoma (7) sekä Pekka Aho ja Pirjo Karetie (6).

Mestaruudet molemmilta matkoilta voittivat Veli-Jussi ja Pirjo. Raportoinnin arvoinen on myös M55-sarjan  kolmoisvoitto (Hannu, Ami, Risto Palttala) 500 m matkalta. Mitalisateesta huolimatta, myös mitalitilastossa KENSU jäi kakkossijalle 19 (8+7+6) mitalillaan Oulun Tarmon 22 (10+9+3) vastaan.

3000 m päivän nopeimmat ajat niin miehissä (Veli-Jussi Koskinen 5:04) kuin naisissa (Ulla Yrjölä 6:19) kellotettiin KENSUlaisluistelijoille. Kentän luonnonjää, lumisade sekä kipakka pakkanen verottivat aikoja, joten ennätyksiä ei liiemmin tehty.

Reissu oli arktisista olosuhteistaan ja hurjasta ajokelistä huolimatta leppoisa ja mukava kokemus. KENSUlaiset tarkenivat oman luistelun ohella kannustaa seurakavereitaan ja linja-autossa on tunnetusti tunnelmaa! Niinpä suunnitelmissa on vastaavanlainen kimppamatka myös ensi vuonna - ellei sitten vuorossa ole kotikisat!

Ulla Yrjölä
 



Lisätietoja: http://www.ouluntarmo.fi/lupy/pikaluistelu/tuloksia/kausi09_10/100103_svusm_oulu.pdf