Suomenmestaruusluistelut ja Season Closing Race Seinäjoella

10.3.2020

Lauri ja Kusti starttaavat vauhdikkaasti. (Kuva: Pedro Lopez-Lehto)

Yleisluistelun yleisten sarjojen ja mastereiden Suomenmestaruudet sekä master-sarjojen sprinttimestaruudet ratkottiin 7.-8. maaliskuuta Seinäjoella. Samalla kilpailtiin eri matkoilla kansalliset Season Closing race -kilpailut. KENSU:laisille 12 mitalisijaa ja hyviä tuloksia

Naisten yleisen sarjan neljän matkan yhteispistekisassa KENSU:n Jutta Niittylä luisteli kelpo ajoilla kahdeksanneksi ja Kirsi Korpijärvi yhdeksänneksi. Matkakohtaisella 3000 metrillä Kirsi sijoittui hienosti kolmanneksi ajallaan 5:27,00 Jutan ottaessa kuudennen tilan (5:40,40).

Miesten Master-sarjoissa KENSU:laiset luistelijat menestyivät niinikään mukavasti. Sprinttimatkojen yhteispistekisassa voittoon omissa sarjoissaan ylsivät Timo Herranen (M-45) ja Kari Niittylä (M-60). Hopeatilalle SM-sprintissä sijoittuivat Risto Palttala (M-60) ja Hannu Luoma (M-65). Pronssia nappasivat Jukka Halttunen (M-55), Kari Köninki (M-60) ja Aimo Väisänen (M-65).

Mastereiden yleisluistelun Suomenmestaruuden arvoisesti omissa ikäluokissaan luistelivat Kari Niittylä ja Hannu Luoma. Kari Köninki sijoittui hopealle ja Jukka Halttunen pronssille. 

Suomenmestaruuskisojen ohella luisteltiin kaikissa sarjoissa kansalliset kilpailut. KENSU:n junioreista olivat mukana Kusti ja Ahti Lopez-Lehto molempina päivinä sekä Lauri Leppänen lauantain starteissa. Pojat tekivät ennätyksiään useilla matkoilla osoittaen, että ahkera harjoittelu tuottaa hyviä tuloksia. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaa luistelukautta kohti. Kansalliseen kilpailuun osallistui lauantaina myös KENSU:n Ari Häyrinen. 500 metrillä Ari oli hyvässä vauhdissa, mutta hurja kaatuminen viimeisessä kaarteessa vei mahdollisuudet kovaan loppuaikaan. 1500 metrillä Ari kellotti kelpo ajan 2:28,40. Sprintti-SM-taiston ohella Aimo Väisänen lähti 5000 metrille tavoitteenaan rikkoa M-65-sarjan Suomenennätyksen, mutta sunnuntaina navakaksi yltynyt tuuli verotti menoa sen verran, että ennätys ei aivan rikkoontunut. 

Kaikkiaan KENSU:n luistelijat keräsivät komean mitalipoitin. Hienoa oli myös se, että olemme taas saaneet master-ikäluokkien ohella mukaan kilpailuihin myös junioriluistelijoitamme.

R.P.

Tuloksiin linkistä

https://www.luisteluliitto.fi/2020/03/08/laura-kivioja-ja-juuso-lehtonen-yleisluistelijoiden-suomen-mestareiksi/

Lauri, Ahti ja Kusti valmistautuvat kisaan. (Kuva: Pedro Lopez-Lehto)
Kustin ja Ahtin palkintosaalis Seinäjoen Season Closing Race-kilpailuista. (Kuva: Pedro Lopez-Lehto)
Kirsi - naisten yleisen sarjan 3000 metrin pronssimitalisti. (Kuva: Jukka Halttunen)