Suomen Aikuisurheiluliiton SM-kisat ja mastereiden kansalliset joukkueluistelut Oulussa

3.2.2020

KENSU:n mitalisteja Oulussa Aikuisurheiluliiton SM-kisoissa. Kuvasta puuttuvat kotimatkalle lähteneet Hannu Luoma ja Oiva Lipsonen.

Helmikuun 1. ja 2. päivänä käydyissä kilpailuissa mukana kahdeksan KENSU:n luistelijaa. Kotiintuomisina yksilölajeista 7 kultaa, 5 hopeaa ja 2 pronssia. Joukkueluisteluista napattiin kaksi voittopokaalia, kaksi kakkostilaa ja yksi kolmostila. Lisäksi KENSU voitti jälleen SAUL:n seurojen välisen kokonaispistekisan.

Kilpailusää oli molempina päivinä tuulinen ja lunta tuiskutti reippaasti, mutta jää oli hyväkuntoinen. Oulun pikaluistelurata on lyhyinen suorineen vain 250 metriä, joten ennätyksiin ei ylletty.

Aikuisurheiluliiton SM-kultaa huuhtoivat molemmilta kilpailumatkoiltaan omissa sarjoissaan Kirsi Korpijärvi (500 m ja 3000 m), Kari Niittylä ( M-60: 500 m ja 1500 m) ja Hannu Luoma (M-65: 500 m ja 1500 m). Jari Ylänne (M-55) voitti kultaa 3000 metriltä ja otti hopeatilan 500 metriltä. Muita hopeamitalisteja KENSU:n ryhmässä olivat Aimo Väisänen kahdella kakkostilallaan (M-65: 500 m ja 1500 m) Kari Köninki (M-60: 1500 m) ja Risto Palttala (M-60: 500 m) yhdellä hopeallaan. Pronssille ylsivät toisella matkallaan Oiva Lipsonen (M-60: 1500 m) ja Kari Köninki (500 m). Pikkuisen epäonnea luisteluissaan oli Amilla ja Ristolla kaatumisen vuoksi 1500 metrillä, mutta keskeyttää ei tarvinnut, vaan nopeasti ylös ja matka jatkui maaliin asti.

Joukkueluistelut käytiin Oulun Tarmon ja KENSU:n välisinä kamppailuina, koska muiden seurojen joukkueita ei mukana ollut. Team-sprintissä KENSU valloitti ykkostilan (KENSU I: Risto Palttala, Kari Köninki ja Kari Niittylä) ja kakkostilan (KENSU II: Jari Ylänne, Kirsi Korpijärvi ja Aimo Väisänen) Oulun Tarmon kolmen joukkueen tullessa seuraavina.

Team-pursuit kisassa luisteltiin kolmihenkisin joukkuein 12 kierrosta ja ryhmän kolmannen maaliintulo ratkaisi loppuajan. KENSU:n ykkösjoukkueen (Kirsi Korpijärvi, Kari Köninki ja Kari Niittylä) ja Oulun Tarmon kolmosjoukkueen välillä käytiin tiukka taisto, joka päättyi KENSU:n voittoon. KENSU II (Aimo Väisänen, Jari Ylänne ja Risto Palttala) saapui maaliin kolmanneksi parhaalla ajalla.

Näiden joukkeuluisteluiden ohella ohjelmassa oli vielä kahdeksan kierroksen yhteislähtö, jossa oli kaksi erää. Kuuman ryhmän voitti odotetusti Oulun Tarmon Tani Heikkinen Kari Niittylän tullessa toiseksi. Mukana olivat myös kensulaiset Kari Köninki (4.), Kirsi Korpijärvi (5.), Aimo Väisänen (6.) ja Risto Palttala (7.).

Joukkueluistelut toivat mukavan, jännittävän lisänsä näihin kisoihin. Oulun Tarmon järjestämissä kilpailuissa oli oikein hyvä ja iloinen tunnelma. Kiitos KENSU;n puolesta!