Sprinttimatkojen ja matkakohtaisten SM-luistelut Seinäjoella 24.-26.1.

27.1.2020

Jutalle yhteispistekisan SM-pronssia

Hyviä sijoituksia ja mainioita aikoja KENSU:n luistelijoille kotiintuomisina Seinäjoen SM-kisoista miesten ja naisten sarjoissa.

Perjantai - ensimmäinen kilpailupäivä

Kisarupeama alkoi 500 ja 1000 metrin luisteluilla, jotka olivat samalla yhteispistekisan kaksi ensimmäistä matkaa ja samalla matkakohtaiset SM-koitokset. Sää suosi tällä kertaa luistelijoita ja hyviä aikoja tehtiin.

500 metrin kilpailun voittoon miesten sarjassa kiisi Helsingin Luistinkiitäjien Antero Eskola ajalla 38,09. KENSU:n Verneri Kinnunen otti hienosti hopeatilan ajalla 39,11. Pronssi meni Seinäjoen Urheilijoiden Jaakko Hautamäelle ajalla 39,59.  KENSU:n Timo Herranen paranteli ennätystään luistellen kahdeksanneksi ajassa 46,65. Kari Niittylä oli 500 metrillä yhdeksäs ehtien maaliin ajassa 47,70, mikä aika jäi tosin yli puolitoista sekuntia Karin tämän kauden parhaasta.

1000 metrin Suomen mestariksi luisteli  Antero Eskola ajalla 1.16,35. Verneri Kinnunen nappasi tältäkin matkalta hopeatilan ulkojäille mukavalla ajalla 1.18,00 ja Jaakko Hautamäelle meni taas pronssi ajalla 1.19,26. KENSU:n Timo Herranen petrasi tälläkin matkalla ennätystään luistellen nyt 1.34,81. Kari Niittylän aika oli tässä ensimmäisen päivän vedossa 1:35,10.

Naisten sarjassa 500 metrin matkakohtaiseksi mestariksi  luisteli Porin Pyrinnön Tilda-Sofiia Oras ajalla 44,99. SM-hopealle ylsi Anni Käsnänen (Helsingin Luistinkiitäjät) ja kolmanneksi  Porin Pyrinnön Annakaisa Kivioja. KENSU:n Jutta Niittylä paranteli kauden parastaan ja sijoittui viisisatasella neljänneksi ajallaan 49,35.

1000 metrin Suomen mestaruus meni Anni Käsnäselle ajalla 1.31,59 ja hopealle Tilda-Sofiia Oras 1.31,62.  KENSU:n Jutta Niittylä sai kaulaansa pronssilmitalin ajalla 1.41,03.

Lauantai - toinen kilpailupäivä

Toisena kilpailupäivänä ohjelmassa olivat uudelleen 500 ja 1000 metrin luistelut yhteispistekisaan liittyen sekä Team-sprint joukkueluistelu.

Antero Eskolan varmat  suoritukset veivät hänet ensimmäiseen miesten sarjan sprinttereiden Suomen mestaruuteen yhteispisteillä 152,660. KENSU:n Verneri Kinnunen onnistui hyvin myös toisena päivänä. Verkku sijoittui upeasti toiseksi Oulun Tarmon Tani Heikkisen luistellessa pronssille. KENSU:n Timo Herranen ja Kari Niittylä ottivat yhteispistekisassa tilat kuusi ja seitsemän.

Naisissa sprinttiluistelun yhteispistekilvan voitti Porin Pyrinnön Tilda-Sofia Oras 1,335 pisteen erolla HLK:n Anni Käsnäseen. Kolmanneksi sijoittui tasaisen varmoilla suorituksillaan KENSU:n Jutta Niittylä.

Miesten Team Sprint-kilvassa Helsingin Luistinkiitäjien joukkue voitti niukasti Seinäjoen Urheilijat. HLK:n voittoaika oli 1.32,04 Seinäjoen ehtiessä maaliin ajassa 1.32,43.  Helsingin Työväen Luistelijoiden joukkue sijoittui pronssille ajalla 1.38,45. KENSU:n miesten joukkueessa luistelivat Timo Herranen, Kari Niittylä ja Verneri Kinnunen ja he saavuttivat tässä vauhdikkaassa lajissa neljännen tilan ajallaan 1.42,86.

Sunnuntai - kolmas kilpailupäivä

Sunnuntain ohjelmassa olivat sekä naisten että miesten 1500 metriä sekä  kuninkuusmatkat: naisten 5000 metriä ja miesten 10000 metriä.

Antero Eskola luisteli miesten Suomen mestaruuteen 1500 metrilläkin ajalla 2.00,68. Jaakko Hautamäki ehätti hopealle vain runsaan puolen sekunnin erolla Verneri Kinnuseen. Jaakko Hautamäen aika oli 2.06,13 ja Kinnusen 2.06,81. Kari Niittyläkin urakoi tämän matkan kellottaen loppuajakseen hyvän tuloksen 2.24,23, mikä on hänen omassa ikäluokassaan valiovauhtia.

Naisten kilpailussa Anni Käsnänen voitti 1500 metriä ajalla 2.24,05. Tilda-Sofiia Oras oli toinen (2.27,72) ja pronssia otti KENSU:n Kirsi Korpijärvi tehden samalla oman ikäluokkansa Suomen ennätyksen 2.35,28. Jutta Niittylä täydensi KENSU:n värejä ajallaan 2.39,75.

Naisten 5000 metrin luistelussa aiempi mestari Anni Käsnänen uusi viime vuotisen voittonsa  ajalla 8.49,65. B-juniori-ikäinen Laura Kivioja, joka luisteli pikamatkoilla kaksi ikäluokkansa Suomen ennätystä, saavutti naisten sarjassa 5000 metrin SM-hopeaa ajalla 9.01,42. KENSU:n kestävyysluistelun tähti Kirsi Koprijärvi otti tältäkin matkalta  pronssia ehättäen maaliin hyvässä ajassa 9.15,05.

Miesten 10000 metrin kilpailussa kultaa luisteli Seinäjoen Jaakko Hautamäki ajalla 15.50,45. SM-hopealle liukui Helsingin  Robert Brandt ajalla 16.12,04 ja  pronssille uudelleen kilparadoille palannut Niko Räsänen 8 sekuntia Brandtille havinneenä. KENSU:n Aimo Väisänen testasi kestävyyttään taivaltaen kymppitonnin hyvin ajassa 19.31,51, millä tuloksella heltisi kuninkuusmatkan kuudes tila ja M-65-sarjan tämän matkan Suomen ennätys. Hyvä Ami!