SOUTU-UUTISIA

25.7.2007

Soudettu on jo Kalevan kierros, Sulkava ja Pirkansoutu. Katso tästä Amin yhteenveto soutukauden KENSUlaisesta menestyksestä.

Jäät on sulaneet ja vedet ovat jo pitkään vapaat, vaikka souteluun. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna soudettiin Lohjalla Kalevankierroksen soutu. KENSU: laisia oli mukana kolmessa vuorosoutuveneessä. Kovinta vauhtia pitivät Ulla Yrjölä ja Jukka Järvinen, Mäkipellon veljesten Janin ja Joonaksen voittaessa M22 sarjan. Ullan ja Jukan voittoaika 25 km:llä 2.06,36 oli uusi reittiennätys. MY sarjassa saman puolimatkan souti, veljensä Samin kanssa, myös seuramme puheenjohtaja Santeri Takala. Näillä veljeksillä aikaa kului matkan taittamiseen 2.20.09, joka oikeutti 8. sijaan.  Kuinka paljon lopputulokseen mahtoi  vaikuttaa edellisyön vaiherikas veneenhaku Jyväskylästä ?? M50 sarjassa 50 km soutaneet Eero Mäkipelto ja Aimo Väisänen voittivat sarjansa ajalla 4.33.39, viimevuotiseen tapaan. Aika oli pari minuuttia heikompi edellisvuotta, silti se oli päivän kolmanneksi nopein Kalevankiertäjien vuorosoutuvene ja päivän kaikista veneistä viidenneksi nopein.

Soutajat Sulkavalla

Viikko Lohjalta oli uusi koitos, 60 km Sulkavalla. Lauantaina Partalansaaren kiersi M50 sarjassa Eero Mäkipelto, taittaen matkan ajassa 6.31.43, joka oikeutti 10 sijaan. Samoin lauantaina oli mukana,  18/19 kertaa , vuorosoutupari Anneli Mörä-Leino ja Reijo Leino. Heidän hienon soudun tuloksena oli sarjan 8. sija ajalla 6.30.28

Sunnuntaina Sulkavalla soudettiin pitkän matkan SM:sta, jota KENSU:sta oli tavoittelemassa kaksi vuorosoutuvenekuntaa. MY sarjassa Janne Loikkanen ja Tuomas Pirkkalainen lähtivät mitalitaistoon, mikä näyttikin lupaavalta aina puolimatkaan saakka, mutta sitten alkoi ilmetä ongelmia, jotka hidastivat loppumatkaa. Ongelmista huolimatta pojat selvisivät maaliin ajassa 5.32.41, joka oikeutti 6. sijaan. M55 sarjassa Leino Nisula ja Aimo Väisänen, pokkasivat SM pronssia, viimevuotiseen tapaan, ajalla 5.32.59, joka on viitisen minuuttia voittajasta.

SM 35 km Pirkansoutu

Pirkansoutu/SM-keskimatka, soudettiin lauantaina 21.7. Tampereen Pyhäjärvellä pilvipoutaisessa ja aika navakassa tuulessa. Jukka Järvinen ja Ulla Yrjölä voittivat SM-kulta 3 km:llä ja hyvää vauhtia pitivät KENSU:laisista myös M55 sarjassa Leino Nisula ja Aimo Väisänen päästen pokkaamaan SM hopeaa. Aika oli 3.19.19 , ollen puolitoista minuuttia voittoajasta. MY sarjassa Janne Loikkanen uutena parinaan Joni Lyyra. Tuloksena 6. sija ajalla 3.22.15.

Soudut jatkuu kolmen viikon kuluttua Anjalankoskella käytävissä SM sprintti (2 km) ja pikamatka (10 km) souduissa. Toivottavasti sieltäkin on jotain kerrottavaa.