Short trackin SM-kilpailut luisteltiin hienossa säässä

8.3.2009

JPS:n Jaakko Puurunen (P17) tulee ohitetuksi Myl sarjan vauhdissa.

SM-mitaleista kamppaili Viitaniemen kaukalossa 10 aikuista ja hokkarifinaalissa 12 junioria eri ikäisten sarjoissa. Kisan järjestelijöitä ja toimitsijoita oli paikalla myös toistakymmentä. Reilun 50 hengen joukko sai kokea uuden lajin esiinmarssia Jyväskylässä. Ensi vuonna jatketaan tästä ja tuplataan osallistujamäärä.

Naisten, P17 ja miesten yleisessä sarjassa jaettiin matkakohtaiset SM-mitalit 500m ja 1500m matkoilla. Miehiä oli mukana yhteensä 8. Molempien matkojen finaalia varten luisteltiin kahdet alkuerät. 500 metrin finaalissa 4,5 kierrosta luisteli nopeimmin Vesa Isoviita (SM 1.) ajalla 54,66 ja Lauri Karaksela 55,50 (SM 2.), molemmat Porin Pyrinnöstä. Pronssia otti uutta lajia kokeileva Samuli Laulumaa Jyväskylästä ajalla 57,56 jättäen Porilaisen lajin harrastajan Pekka Mattilan mitalilta vain kahdella kymmenyksellä.

Maalikameralla oli käyttöä, kun miehet taistelivat pääsystä 1500 m:n finaaliin. Epäonninen Pekka Mattila karsiutui puolen terän mitalla finaalista, ja voitti sitten B-finaalin (SM 5.). Se kamppailu ratkesi myös vain luistimen mitalla nyt vuorostaan Samuli Laulumaan jäädessä B-finaalin toiseksi (SM 6.). 1500 m finaalissa PoPy:n Vesa Isoviita luisteli itselleen toisen SM-kultamitalin (2.46,14) ja hopeaa otti Helsingin työväenluistelijoita edustava Jani Suihkonen (2.54,11). Pronssille taipui Porista Lauri Karaksela (2.59,62) ja neljänneksi itsensä luisteli LepU:n Jarkko Koponen

Miesten joukossa luisteli myös yksi P17 sarjan edustaja, JPS:n Jaakko Puurunen. Hän sai molemmilla matkoilla oman sarjansa SM-kultamitalit jääden kuitenkin Myl sarjan kärkeen n. 50 s ja viimeisellekin noin puoli minuuttia. Vauhdikasta oli kuitenkin myös jääpalloilijan meno :)

Naisten sarjassa vakuuttavaa jälkeä teki PoPy:n Anu Humisto voittaen 500m ainoana luistelijana ajalla 58,28 ja 1500 m taittui ilman vetoapua lähes omaan ennätykseen 3.08,93 . SM hopeaa 1500m:n matkalla luisteli Eve Lyytikäinen Palokasta edustaen seuraa GB.

Juniorisarjoissa 500 m:n voitti KENSUn Tatu Santala (P13) ajalla 1.09,43 ja nuoremmissa 333 m:n matkan tuli Parkanosta voittamaan Mäkiviinikan veljekset Valtteri (P11) ajalla 46,02 ja Oskari (P9) ajalla 55,39.  KENSUn Santeri Puumala (P9) antoi kuitenkin erinomaisen vastuksen pian 8-vuotiaalle Oskarille ja jäi hänestä vain reilun sekunnin ajalla 56,59 tullen toiseksi.

Tytöistä Karoliina Kinnunen KENSU (T11) voitti 333 m ajalla 59,26 ja T9 sarjan 333 m voitti Paju Kilpeläinen KENSUsta ajalla 1.06,11. Alle 7-vuotiaat luistelivat kaukalossa yhden kierroksen eli 111 m ja Tytöt alle 7v sarjan voitti ainoana Pinja Kilpeläinen. Pojat alle 7 sarjassa voiton vei Jypin G-juniori Tomi Niku nopealla ajalla 18,84 ja Eemeli Kanervo jäi toiseksi kaaduttuaan kerran.

Kiitos kaikille tapahtumassa mukana olleille toimitsijoille, luistelijoille ja myös yleisölle! Ajat on nyt muutettu ISU:n virallisten sääntöjen mukaan sähköisiksi lisäämällä käsiaikaan +0,2 s. Tarkista oma loppuaikasi päivitetyistä tuloksista!

Kuvat ja teksti: Laura Kanervo

Tämä horjahdus koitui kenties Jani Suihkosen kohtaloksi 500m alkuerässä ja hän karsiutui B-finaaliin.
Short trackin SM 2009 mitaleja jaettiin yhteensä 11. Hokkarifinaalissa palkittiin kaikki junioriluistelijat, joista 8 oli sarjojen voittajia.
Myl sarjan 500 m:n mitalistit ja kilpakumppanit yhteiskuvassa.