Retkiluistelukurssi

18.11.2013

Suomen Retkiluistelijat ry järjestää Jyväskylässä 4.12. retkiluistelukurssin

Suomen Retkiluistelijat ry järjestää retkiluistelukurssin, jossa tutustutaan luistelemiseen luonnonjäillä eli järvillä, joilla ja merillä (ei siis auratuilla radoilla tapahtuvaan
matkaluisteluun). Kurssilla perehdytään mm. jään muodostumiseen ja lukemiseen, varusteisiin, turvalliseen jäillä liikkumiseen, luisteluretken suunnitteluun ja toteuttamiseen, lajin harrastamiseen sekä luistelukohteisiin Keski-Suomessa.

Kurssi alkaa luennolla Kansalaistoiminnankeskus Mataralla (Matarankatu 6) keskiviikkona 4.12. klo 18-20:30. Osallistuminen luentoon on pakollista kaikille kurssilaisille. Luennolla kerrotaan kaikesta retkiluisteluun liittyvästä, mm. turvallisuudesta, varusteista, retkiluisetlukohteista ja SRL:n toiminnasta, sekä sovitaan kurssin jatkosta so. noin 3-5 tunnin opetuksellisen luisteluretken järjestelyistä joulu-tammikuussa heti jäätilanteen salliessa.

Kurssiin sisältyy myös vapaaehtoinen turvallisuusharjoituskerta, missä harjoitellaan jäihin putoamista ja jäistä pelastautumista. Kurssi toimii samalla Suomen Retkiluistelijoiden tulokaskurssina.

Kurssin hinta on 15 €, joka oikeuttaa osallistumaan luentoon, sisältää ohjauksen, materiaalit ja turvavälineitä sekä tapaturmavakuutuksen retkelle ja turvallisuusharjoitekertaan.

Retkelle osallistuvien tulee liittyä myös SRL:n jäseneksi (Lisätietoja jäsenyydestä). Lisäksi kurssiretkelle osallistumiseen tarvitsee välttämättä retkiluistimet, lantiovyöllisen repun ja naskalit.

Retkiluistimia voi vuokrata retkelle KENSUn kautta. Naskalit maksavat noin 10-20 euroa, ja niitähän kannattaa käyttää aina luonnonjäillä liikuttaessa.

Huom! Kurssilla ei opeteta perusluistelutekniikkaa, vaan se pitää osata kohtuullisesti etukäteen.

Kurssin vetäjinä toimivat Suomen Retkiluistelijoiden koulutetut retkenvetäjät Teemu Tenhunen ja Tommi Lahtonen.

Kurssille voi ilmoittautua täällä.
YouTubesta löytyy useita videoita, joiden avulle pääsee jyvälle retkiluistelusta.

Lisätietoja: Suomen Retkiluistelijoiden alueyhdyshenkilö Teemu Tenhunen,
teemu.j.tenhunen (ät) gmail.com, 041 544 2195.


Tervetuloa mukaan luonnonjäille!