Ratamaratonin SM-kisat

17.1.2011

Tiina Karvonen hopeaa, Ulla Yrjölä kultaa, Anita Hyttinen pronssia

Ratamaratonin SM-kilpailut luisteltiin 16.1. Oulunkylässä. KENSUlle kulta ja kaksi kaatumista.

Veli-Jussi Koskinen, Aimo Väisänen ja Ulla Yrjölä osallistuivat Oulunkylässä sunnuntaina kisattuihin ratamaratonin SM-kisoihin. VJ:llä matkana oli 30 km. Kilpailu eteni mallikkaasti kärkijoukossa, kunnes matka katkesi kaatumiseen.

Aimo Väisänen luisteli M60-sarjan 20 km kilometrillä samoin kevyesti kärkivauhtia, kunnes myös hänen kohtaloksi koitui kaatuminen. Ami jatkoi sinnikkästi ja joutui luistelmaan monta kierrosta ilman vetoapua. Lopputuloksena oli 4. sija ajalla 36:26. Mestaruus jäi 41 sekunnin päähän.

Ulla Yrjölä luistelin naisten sarjassa 20 km. Maltillinen taktiikka ja hyvät peesit veivät hänet Suomen mestaruuteen ennätys ajalla 40:19.