Luisteluliiton rullaluisteluterveiset

15.10.2007

Kauden päätöstilaisuudessa keskusteltiin lajin tilasta ja tulevaisuudesta. Lisäksi palkittiin kauden parhaita. KENSUn Kimmo Ilmavirta valittiin vuoden 2007 parhaaksi rullaluistelijaksi Suomessa. Siitä ja muista terveisistä luet tästä.

Suomen luisteluliitto valitsi rullaluistelun kauden 2007 päätöstilaisuudessa Kimmon vuoden parhaaksi rullaluistelijaksi. Jarmo Valtosen jättäessä rulliskauden kesken, hallitsi Kimmo kansallisia tapahtumia suvereenisesti. Seitsemän Suomen mestaruutta, Finnish Inline Cupin voitto ja hyvä menestys maailmancupissa ei olleet sattumaa. Pitkäjänteinen harjoittelu tuottaa nyt hedelmää ja tulevina vuosina on odotettavissa vielä parempaa.

 

Myös Kimmon työtä luisteluliiton seurakouluttajana arvostettiin ja hänelle tarjottiinkin jatkoa ensi kesäksi. Paljon onnea sinne Lontooseen. Toivottavasti pystyt työn ohessa yhä harjoittelemaan riittävästi.

 

Luisteluliiton strategian mukaisesti viestinnän kehittäminen oli kauden 2007 ykkösasia. Liitto uudisti nettisivunsa ja sai paljon julkisuutta lehdistössä ja jopa TV:ssä. Näkyvintä antia oli urheiluruudun viiden minuutin tiivistelmä Lahden SM-rullaluisteluista. Lahteen saapuu Ranskan maajoukkuevalmentaja 10.-11.11.2007 opastamaan suomalaisia. Tähän yhteyteen yritetään saada urheiluruutu mukaan.

 

Lajin suorituspaikoista on kova pula. Turku ja Lahti saivat hienot ratansa, seuraavana on vuorossa ns. ovaalirata Käpylään. Toivottavasti Jyväskylän kaupunkikin jossain vaiheessa ottaa rullisradan rakentamisen ohjelmaansa. Näin saataisiin lapset ja aikuisetkin harrastamaan lajia turvallisempaan ympäristöön.

 

Ensi kaudeksi suurin sallittu virallinen rullakoko on 110 mm. Se tarkoittaa vähintään uutta kiskoa renkaineen, joidenkin halukkaiden kohdalla jopa uuden kengän ostoa. Johonkin kyllä pitäisi vetää raja. Vauhdit kasvavat ja jalkojen alla on kohta polkupyörän pyörät.

 

Keijo