Luistelijoille menestystä Hannu Luoman johdolla

14.1.2008

KENSU oli vahvasti mukana veteraaniurheiluliiton SM-luisteluissa ja SLL:n SM-puolimaratonilla 12.-13.1.2008. Molempina päivinä oli mukana kuusi kensulaista eli olimme yksi kisan suurimmista seuroista.

Veteraaniliiton kisoissa Terhi Kokkonen (N60) ja Hannu Luoma (M50) luistelivat 2-kertaisiksi Suomen mestareiksi. Kari Huovila (M45) otti hopeaa ja Aimo Väisänen (M55) pronssia. Myös Arto Hakasalo (M45) ja Keijo Ilmavirta (M50) onnistuivat hyvin, vaikka eivät mitaleille yltäneetkään. Voittivat ainakin itsensä.

Seuraavana päivänä luisteltiin luisteluliiton SM-puolimaraton 30 km, yli 50-vuotiailla matka oli 20 km. Samassa yhteydessä luisteltiin maratoncupin osakilpailu ja Jussin luistelu. Mereltä tuuli 20 m/s ja vettä satoi. Kun vielä jäällä odoteltiin yli vartti kellojen toimimista, oli olosuhteet todella kehnot. Ajan säästämiseksi kaikki lähdöt yhdistettiin, joten jäällä oli yhtäaikaa n. 60 luistelijaa. Kierroslaskenta ja etenkin tuloslaskenta sekoili pahasti. Siitä huolimatta tehtiin kovia tuloksia. Aimo Väisänen voitti oman sarjansa Suomen mestaruuden ja Hannu Luoma oli hopealla. Kari Huovila voitti M45-sarjan, mutta jäi ilman kultamitaliaan, koska sarjassa ei ollut tarpeeksi ennakkoilmoittautuneita (paikan päällä kylläkin). Nopein kensulainen oli Jesse Saikkonen, joka saapui kisoihin sunnuntaiksi. Arto Hakasalo oli puolestaan paras Jussin luistelun 20 km:llä.