Kiepin kehittämisideoita

16.10.2012

Kiepin päättäjäisissä kerätään taas palautetta menneestä ja ideoita tulevaan niin Kuntokieppiä kuin Jyväskieppiä koskien. Mietihän siis valmiiksi, miten Kiepistä tulisi vielä enemmän sinun juttusi!

Tähän mennessä tehdyt ehdotukset

Junioreille omia ikäsarjoja, Kuntokiepin matkoillle.  
Kieppiemännän kommentit: Konkreettinen ehdotus sarjajaosta olisi kiva. Tytöt/pojat, mitkä ikäsarjat. Entä sovellettaisiinko aikuisten puolella voimassa olevaa sääntöä, että sarja perustetaan vasta, jos siihen tulee vähintään kolme osallistujaa?

Jyväskiepistä kuudennen lajin 20 % pisteistä sääntö pois. Käytännössä Jyväskieppiä ei voi voittaa, kun osallistumalla kaikkiin lajeihin, joten miksei sitten mukaan laskettaisi viimeisenkin lajin koko pistemäärää. 
Kieppiemännän kommentit: Aiemmin kapeaa kärkeä lukuunottamatta "kaikille" huonot pisteet tuottaneen suunnistuksen pistelaskua on sittemmin korjattu, eli suunnistus ei enää automaattisesti ratkaise peliä. Selkeyttäisi pisteiden laskemista.

Kiepin lopullisiin joukkuepisteisiin lasketaan mukaan vain niiden pisteet, joilla Kieppi tulee suoritetuksi. Nyt Kiepin hyväksytysti suorittaminen, eli neljään lajiin osallistuminen, on vailla "arvoa". Sääntömuutos kannustaisi osallistumaan useampaan lajiin ja koko Kieppiin, kun omat pisteet hyödyttää vasta sitten joukkuetta. Siten joukkueiden olisi helpompi myös sitouttaa jäseniään kiertämään Kieppiä. Sääntöviilaus sekoittaa pistetilannetta kesken Kiepin, kun ei tiedä kenellä Kieppi tulee täyteen ja kenellä ei, mutta Kiepin aikaisen tilanteen seuraamisen voi toteuttaa kuten tähänkin asti. Vasta lopullisiin pisteisiin tarkistettaisiin tilanne ja laskettaisiin joukkuepisteisiin mukaan vain Kiepin suorittaneiden pisteet.
Kieppiemännän kommentti: Hyvä ehdotus, pistelaskun pienestä säätämisestä huolimatta!

Kuntokiepin pisteet, jos suoritettu kirkkoveneessä Jyväskiepin matkalla, lasketaan ikään kuin kuntokieppiläinen olisi suorittanut tämän lajin Jyväskiepin puolella.