Kiepin hiihto Heikki Silvastille

15.3.2009

Lähtöviivalle asettui ennätysmäärä Kiepin kiertäjiä. Kuva Touho.

Heikki oli nopein mies- ja Kirsi Hiljanen nopein naishiihtäjä HuHi:n hienosti järjestetyissä kisoissa. Kokonaiskilpailussa Jarkko Koponen siirtyi kärkeen. Joukkuekisassa VAJE johtaa edelleen, Poliisit tulevat vauhdilla perässä. Kuntokiepin nopein oli Pirjo Karetie siirtyen kokonaiskilpailun johtoon. Kuntojoukkueista KiloKivet siirtyivät kärkipaikalle.

Sää pysyi lähellä nollaa, eikä luvattua +2 asteen sohjokeliä tullut. Silti kisa oli voitelu- ja välinekisa, tosin hiihtäjälläkin oli osuutta lopputulokseen. Kiepin osakilpailut ovat kaikille avoimia, joten tälläkin kertaa koko kisan nopein ei suinkaan ollut Kiepin kiertäjä. Tästä huolimatta voi jo nyt sanoa, että vuoden 2009 Jyväskieppi on ehkä kaikkien aikojen kovatasoisin. Vaikka "vanhat" mestarit ovat joukolla poissa, on moni panostanut tähän vuoteen aivan erityisesti. Myös uusien kiertäjien joukossa on potentiaalisia voittajaehdokkaita, heistä mainittakoon kokonaiskilpailun kärjessä komeileva Jarkko Koponen.

Tänä vuonna Kiepissä on kuutisenkymmentä kilpailijaa, Kuntokiepissä kymmenkunta. Osallistumisaktiivisuus on selvästi aikaisempia vuosia parempaa. Seuraava osakilpailu on suunnistus, joka perinteisesti on kärsinyt kilpailijakadosta. Tämä on johtunut mm. siitä, että se on ollut perinteisesti viimeinen osakilpailu. Vanhan säännön mukaan viisi parasta osakilpailua kuudesta laskettiin mukaan, joten suunnistus oli "helppo" jättää pois - etenkin kun huippusuunnistajat painavat tavallisten menijöiden pisteet todella alas. Tänä vuonna suunnistuksen uusittu ajankohta ja uusi pistelaskenta (kuudennesta eli heikoimmat pisteet tuoneesta lajista saa 20% pisteistä mukaan henkilökohtaisiin yhteispisteisin) takaavat paremman osallistumisen. Myös kuumana käyvä joukkuekilpailu ei anna mahdollisuutta lepsuiluun.

Suunnistus sinänsä on vaativa laji vähemmän harrastaneelle. Pelko eksymisestä tai keskeyttämisestä voi painaa mieltä. Tämän vuoksi KENSU on valmis järjestämään suunnistuskoulun niille Kiepin kiertäjille, jotka sitä haluavat. Seuraa ilmoittelua nettisivuillamme ja / tai laita sähköpostia keijo.ilmavirta@panda.fi.

Tulokset tulospalvelussa.

Keijo

Taistelu voitosta käytiin loppumetreille saakka, täydet 1000 pistetä vei edessä hiihtävä Heikki Silvasti. Poliisien Antti Turpeinen hävisi vajaat 2 sekuntia. Kuva Touho.
Onneksi osalla oli myös pilkettä silmäkulmassa. Loppujen lopuksi kaikkein tärkeintä on ihmisten liikuttaminen. Kuva Touho.
Maalissa maistui Huhtasuon Hiihdon mehutarjoilu. Tarinaa ja meriselvityksiä riitti vielä pitkäksi aikaa. Kuva Touho.