KENSUn Veli-Jussille SM-pronssia rullaluistelun maratonilla

14.8.2010

Veli-Jussin mitalivauhtia.

Rullaluistelun Maraton SM-kilpailut käytiin lauantaina 14.8.2010 Oulun Nallikarin maastossa. Oulujoen suistoa kiertävä 7 km rata kierrettiin kuusi kertaa. Paikalle oli kertynyt reilut 30 lisenssiluistelijaa ja mm. KENSUn Veli-Jussi Koskisen sarjassa (M40) 10 kovaa master-luistelijaa.

Veli-Jussi pysyi yleisen sarjan kärjen ja kahden nopeimman miehet 40 sarjalaisen vauhdissa ensimmäisen kierroksen ajan, jonka jälkeen katsoi parhaaksi jatkaa omaa vauhtia. Seuraavat pari kierrosta Veli-Jussi menikin kahden Turun Urheiluliiton luistelijan kanssa, jonka jälkeen he saavuttivat HTL:n Risto Laitisen. Näin jatkettiin aina viimeiselle kierrokselle asti, jolloin takaa-ajajat, Turun Urheiluliiton Kati Koota ja Savon Dynamon Pekka Moilanen saavuttivat nelikon. Viimeisen kierroksen puolivälissä Moilanen yritti ratkaisua ja saikin parin kymmenen metrin eron muihin. Veli-Jussi lähti kuromaan kiinni Moilasen etumatkaa Laitinen perässään. Kaksi kilometriä ennen maalia Veli-Jussi siirtyi johtoon ja piti sen maaliin asti neljän sekunnin erolla Moilaseen.

Veli-Jussille siis SM-pronssia, Turun Urheiluliiton Jyrki Terävuon voittaessa ja Radical Sportin J-P Huippulan tullessa toiseksi. Risto Laitinen luisteli M50 sarjan voittoon. Yleisen sarjan voitti Julius Lepola (LPGP), toiseksi tuli Samuli Laulumaa ja kolmanneksi Lauri Linden (TuUL). Naisten sarjan voitti Turun Urheiluliiton Kati Koota.