Kensulaisille neljä ykkössijaa Kalevan Kierroksen luistelussa

20.2.2006

30. Kalevan Kierros käynnistyi lauantaina 11.2. Rantasalmella luistelulla. Olosuhteet suosivat ensimmäistä kertaa luonnonjäällä toteutettua avauslajia. Lämpötila oli lähtöhetkellä -9 °C, luoteistuuli oli melko hiljainen ja aurinkokin valeli luistelijoita säteillään. Rata oli saatu hyvään kuntoon, vaikkakin luistelijat joutuivat varomaan pakkaskauden jäähän tekemiä halkeamia. Jäillä viiletti yli viisisataa kalevankiertäjää niin pika- kuin retkiluistimilla.

Kensulaisia oli mukana runsaasti ja menestys loistava. Täydellä eli 30 km matkalla kovimman ajan kellotti Aimo Väisänen. Ajalla 58:22 irtosi sarjan M50 voitto sekä koko kilpailun 5. sija. Eroa yleisen sarjan kärkeen (Aki Ijäs) jäi kolmisen minuuttia. Naisten voittajaksi luisteli Ulla Yrjölä ajalla 1:12:22. Ensikertalainen Sari Puumala avasi kierroksensa upeasti korjaamalla heti ensimmäisessä lajissa N40 sarjan voiton. Sarin aika oli 1:19:57.

Vaajakoskelainen Timo Huhtala luisteli ajan 1:01:39, mikä lienee <<Ami_Rantasalmi.jpg>> <<Sari_Rantasalmi.jpg>> "retkiluistinsarjan" kärkipäässä. Keski-Suomen alueelta 30 km kisassa mukana olivat myös ainakin: Jyrki Saarivaara (1:06:13), Eero Mäkipelto (1:09:16), Heikki Aurasmaa (1:13:21), Eero-Tapani Kärkkäinen (1:13:46), Eero Forssell (1:17:43).

Kalevan Puolikkaan 20 km:lla alle 22-vuotiaiden sarjassa Kensu sai kaksoisvoiton. Santeri Takala luisteli huippuajan 41:17, mikä oikeutti sarja voittoon ja yhteistuloksissakin viidenteen sijaan. Jani Mäkipelto osui railoon pariinkin otteeseen, mutta korjasi silti 22-vuotiaiden kakkostilan ajalla 43:22.