KENSUlaisille menestystä Kalevan Kierrokselta 2022

22.9.2022

Kirsi Korpijärvi etenee kohti naisten kokonaisvoittoa. Kuva: Ari Iolola

KENSU:n Kirsi Korpijärvi jälleen Kalevan Kierroksen naisten sarjan paras. KENSUttaret sarjansa neljänsiä, miesten sarjan KENSU-KK:n joukkuemenestystä verottivat useat osakilpailujen poisjäännit sairastumisten vuoksi ryhmän ollessa lopuksi sijaluvulla 18.

Vuoden 2022 Kalevan Kierros päättyi lauantaina 17.9.2022 aurinkoisessa säässä 15 kilometrin
suunnistuskilpailuun Jaalassa. Maasto oli nopeakulkuinen ja rastipisteet paria edellisvuotta helpompia, joten kiertäjien juoksukunto joutui koetukselle. Kaikkein nopeimmin radan kiersi Kuntokonnien Antti Järvenpää ajalla 1.33.46, ja hän varmisti samalla Kalevan Kierroksen kokonaiskilpailun voiton.

Kiertäjänaisista suunnistuksen nopein oli KK Länsi-Uusimaata edustava Nina Ljungqvist-Sarparanta ajalla 2.24.58. KENSUn edustajista Kirsi Korpijärvi löysi alkumatkan hapuilun jälkeen oman perustasonsa ja käytti suunnistukseen aikaa 2.36.25, mikä oikeutti 3. tilaan kiertäjänaisten joukossa. Pinja Kilpeläinen suunnisti virheettömästi ja nuorten sarjan voittoaika 2.45.31 riitti 9. sijaan kiertäjänaisista. Tuija Kilpeläinen teki tasaisen varmaa työtä ja saapui maaliin ajassa 3.19.10. sijalla 22. KENSUn suunnistuspaidassa metsässä nähtiin myös Ulla Yrjölä, joka ehti maaliin ajassa 2.48.44. Muita KENSUlaisia ei tällä kertaa lähtöviivalla nähty.

KENSUttarien Kirsi Korpijärvi varmisti onnistuneella suunnistuksella N40 sarjan voiton lisäksi Kalevan Kierroksen naisten kokonaiskilpailun voiton kolmannen kerran peräkkäin. Pinja Kilpeläinen otti ylivoimaisen voiton nuorten, alle 22-v naisten sarjassa. 19-vuotias Pinja oli mukana kierroksella jo viime vuonna kolmen lajin verran, mutta tänä vuonna hän näytti, että kestävyys ja taidot riittävät erinomaisesti kaikkien kuuden lajin suorittamiseen. Pinja kävi tiukkaa perheen sisäistä kilpailua äitinsä Tuijan kanssa, joka joutui lopulta tunnustamaan tyttären paremmaksi. Tuija sijoittui kierroksella N50 sarjassa hienosti kuudenneksi.

KENSUttaret ja KENSU-KK olivat perinteisesti mukana kierroksen joukkuekilpailussa. Useat sairastumiset ja muut esteet toivat haastetta kierrosvuoteen ja lopulta KENSUlaisista ainoastaan Pinja, Tuija ja Kirsi saivat suoritettua kaikki kuusi lajia, mikä antaa mahdollisuuden pisteiden mukaiseen sijoittumiseen yksilökisassa. Joukkuekisan pisteisiin lasketaan jokaisessa lajissa neljän parhaan suoritukset, mutta kumpikaan KENSUn joukkueista ei saanut neljää urheilijaa viivalle kaikissa lajeissa.

Joukkuekisan voitti edellisten vuosien tapaan Kuntokonnat 1. KENSU-KK sijoittui haasteista huolimatta 33:n joukkueen joukossa sijalle 18. ja KENSUttaret sijalle 25., ollen 4. naisten joukkuekisassa. Paras naisjoukkue oli Kuusankosken Urheiluseura. KENSU-KK:n joukkueessa tämän vuoden kierrokselle osallistuivat Ari Tolmunen, Olli-Pekka Pohjola, Aimo
Väisänen, Jari Ylänne, Jukka Iitti ja Eero Mäkipelto. KENSUttarien joukkueessa kierroksella mukana olivat Pinjan, Tuijan ja Kirsin lisäksi Kati Seppänen ja Riikka Kivelä.

Vuoden 2022 Kierroksen palkintojenjako järjestetään ensi vuoden avauslajin, luistelun yhteydessä Seinäjoella 28.1.2023.

K.K.

Tuija Kilpeläinen rastien haussa. Kuva: Ari Ilola
Pinja Kilpeläinen urakoi hienosti kaikki Kalevan Kierroksen kestävyysmatkat. Kuva: Ari Ilola