Kensulaisia Season Opening Race – kilpailussa 13. – 14.11.2010

16.11.2010

Kauden kotimaisen kilpailukauden avauskilpailuun osallistui kolme Kensulaista. Verneri Kinnunen oli A-poikien paras ja Veli-Jussi Koskinen mastereiden toiseksi nopein luistelija neljän matkan yhteispisteissä.

Verneri aloitti kilpailukautensa nyt myös Suomessa, Season Opening Racessa Seinäjoella. Verkku luisteli 500 metriä uuteen ennätykseensä 40,97 kotimaan radoilla. Ensimmäisenä kilpailupäivänä Verkku luisteli vielä 3000 metriä, jonka hän luisteli myös ennätykseensä kotimaan radoilla. Aika 4.32,12 on noin 2 sekuntia viime kautta parempi. Uskon, että pystyn luistelemaan sen kuitenkin tällä kaudella reippaasti kovemmin, Verkku toteaa. Ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen Verkku oli A-junioreiden sarjan johdossa.

 

Verkun toinen kilpailupäivä lähti käyntiin 1500 metrin luistelulla, mikä ei oikein kulkenut halutulla tavalla. Hieman viime kautta parempi aika ei oikein ollut tyydyttävä, sillä rahkeet olisi varmasti parempaan suoritukseen. Kilpailun viimeinen matka 5000 metriä sujui todella hyvin niin teknisesti kuin taktisestikin. Kierrosajat pysyivät hyvän tasaisina ja aika paranikin viime kauteen verrattuna noin 7 sekuntia! Verkku oli joka matkalla A-poikien nopein eli kausi lähti hyvin käyntiin kotimaan radoillakin. 

 

Lopuksi Verkku toteaa, että muutto Seinäjoelle on myös onnistunut hyvin ja hän on päässyt arkeen kiinni Pohjanmaallakin. Harjoittelu 400 metrin radalla auttaa minua varmasti eteenpäin luistelijana, Verkku kertoo. Seuraava kilpailu, johon hän osallistuu, on Norwegian Cup 3 Norjan Hamarissa tulevana viikonloppuna. Norjasta Verkku hakee hyviä luisteluita ennen Junioreiden Maailman Cupin aloitusta Puolan Zakopanessa kahden viikon päästä. 

 

Myös Veli-Jussi Koskinen aloitti kilpailukautensa Seinäjoella. Pitkään flunssan kourissa kamppaillut Veli-Jussi oli viikonlopun luisteluihinsa pääosin tyytyväinen. Tässä vaiheessa kautta ja puolikuntoisena luisteltuna kisat menivät ihan hyvin, toteaa Veli-Jussi. Odotin enemmän 500 metriltä, mutta muuten olen tyytyväinen aikoihini. Tonni ja 1500 metriä kulkivat jo mukavasti, tonnin ennätyksestä (2.20,87) jäin reilut 2 sekuntia ja 1500 metrin ennätyksestä (1.29,32) noin 1,4 sekuntia. Lisäksi kun luistelin 3000 metriä tasan viiteen minuuttiin tässä kunnossa, niin loppukaudesta on lupa odottaa kaikkien ennätysaikojen reilua alittamista. Seuraavaksi Veli-Jussi tähtää mastereiden sprintti-SM kisoihin Porissa marraskuun lopulla. Porin kilpailu, kuten kauden avauskilpailu Seinäjoellakin kuuluvat Masters Cupiin, jota Veli-Jussi kiertää kauden aikana. Ikäkausikertoimilla korjattujen aikojen jälkeen Veli-Jussi on Cupissa kolmantena, edellään takavuosien huippuluistelijat Tapani Renko Seinäjoelta ja Pentti Kiiskinen Oulusta, jotka edelleen luistelevat varsin vauhdikkaasti.

 

Kolmantena Kensulaisena Seinäjoella luisteli Lipsosen Oiva. Oki luisteli lauantain matkat eli 500 metriä aikaan 50,32 ja 1500 metriä aikaan 2.38,24. Kaiken kaikkiaan Seinäjoen kisat olivat jälleen kerran hyvin järjestetyt ja rata oli hyvässä kunnossa. Verkulla oli vanhemmat kannustamassa ja Veli-Jussilla lapsista vanhimmat mukana - mikä sen mukavampi tapa viettää Isänpäivää!

 

Tulokset.

 

Veli-Jussi & Verneri