Kensulaisia pikaluistelukisoissa

11.12.2006

9.12.2006 kisoja kommentoi Atte Santala, 25.11.2006 nuoriso-cupin avauksesta kertoo Petri Heikkinen ja 18.11.2006 kauden avauskisasta puolestaan Verneri Kinnunen.

Nuoriso-cup Seinäjoella 9.12.2006

Nuoriso cupin toinen osakilpailu käytiin 9.12 Seinäjoella. Lämiintä oli 7 astetta ja vettä tuli välillä enemmänkin. Kisojen alkua siirrettiin aluksi puolituntia jään kunnostuksen takia ja pian vielä 10 minuuttia sähköisen ajanoton ongelmien takia. Kun kisat alkoivat oli jäällä vettä eikä se näyttänyt kovin nopealta. Jää oli kuitenkin yllättävän nopea ja kaikki paransivat ennätyksiään 500 metrillä. Tonnilla jää oli ilmeisesti hitaampi koska D-junnut (Pete ja Arttu) eivät tehneet ennätyksiä.

Meillä C-junnuilla (Verkku ja Atte)matkana oli 1500 metriä jossa me teimme reilut parannukset ennätyksiin. Myös pienemmällä radalla tehtiin ennätyksiä. Yksilömatkojen jälkeen vuorossa oli viesti jonka joukkueessa piti olla yksi jokaisesta sarjasta. Kensusta saimme kokoon kaksi joukuetta jotka olivat Oskari,Arttu ja Atte ja Tatu,Pete ja Verneri. Oli ihan hyvä kun pääsi kokeilemaan miten viesti sujuu. Kisat menivät hyvin siihen nähden mitä sää oli. Seinäjoen kisat olivat myös viimeiset Nuoriso cup kisat ennen joulua.

T:Atte

 

Nuoriso Cup käyntiin – kisakuulumisia Porista

Tämän vuoden Nuoriso Cupin ensimmäinen osakilpailu saatiin kuin saatiinkin luisteltua Porissa lauantaina 25.11.2006, vaikka kisapäivänäkin oli lämmintä +7 astetta.  Jään ympäriltä kaikki lumi oli sulanut pois ja asfaltti paistoi.  Ison radan 500 metrin luistelun aikana jää oli nihkeää, eikä meistä kukaan saanut tehtyä uusia ennätyksiä.  Myöhemmin iltapäivällä 1000 metrillä jää oli jo hieman parempaa ja tuloksetkin sen mukaisia.  Myöskin pikkuradalla paranneltiin ennätyksiä.

Meitä oli koko junnuporukka kisoissa mukana  – kaikki 7 luistelijaa.  Tuntuu siltä että me kensulaiset ollaan sekä harjoituksissa että kisoissa hyvä tiimi. Oma tekijänsä varmaan on myös se, että me kaikki junnut ollaan samalta pieneltä tien pätkältä kotoisin. 

Tiimityötä tarvittiin myöskin uudessa joukkueluistelukisassa, jossa luisteltiin 2000 m kolmen luistelijan joukkueessa.  Meidän joukkueemme oli neljäs.  Joukkueluistelu oli kiva uusi kokemus!

Petri ”Pete” Heikkinen

Tulokset nähtävillä mm.  http://www.luisteluliitto.fi/kilpailutoiminta2/tulokset_pikaluistelu/

 

Juniorien avauskisat Seinäjoella

Kaikki Kensulaiset tekivät monia uusia ennätyksiä heti kaudena alussa, joten kausi alkoi todella hyvin. Kisoissa oli mukana mm. Hollantilaisia ja Virolaisia Suomalaisten lisäksi. Me kensulaiset kävimme hakemassa tuntumaa kisa-jäähän ja olihan se kyllä mukava tavata kavereita pitkästä aikaa. Alkulämmittelyssä jää tuntui todella nihkeältä, mutta kun jääkoneet ajoivat jään jäästä tuli todella liukas.

Hollantilaisten kisajoukkue oli pieni 3 tyttöä ja 3 poikaa. Kaikki luistelijat edustivat STC Ruttenia, joka on luisteluseura Hollannin Heerenweenistä.Yksi hollantilaisista tytöistä oli Afke Klijnsta, jonka kotona minä (Verneri Kinnunen)asuin Viging racen aikana keväällä 2006. Hän oli myös päässyt hollantilaisten kisajoukkueeseen. Oli kiva tavata myös Afkea, joka oli innoissaan pääsystä Suomen luistelujäille ensimmäistä kertaa elämässään.

Luistelutuloksia voitte katsoa Seinäjoen urheilijoiden sivuilta jotka ovat http://www.su-luistelu.fi/

Luistelukuulumisia Seinäjoelta kirjoitteli Verneri

ps. Maraton cupissa Aimo Väisänen ja Kai Lahtinen veivät sarjoissaan ykkössijat, Ulla Yrjölän ollessa kolmas. Onnittelut.