Kensulaiset vahvasti mukana Kalevan Kierroksella 2021

23.12.2021

Kirsi Korpijärvi varmisti naisten kokonaiskilvan voittonsa hienolla luistelulla. Miehetkin menestyivät hyvin luistellen mainiosti.

Tämän vuoden Kalevan Kierros saatiin päätökseen 18. joulukuuta Kuopiossa 30 km:n luistelulla, joka piti kilpailla jo helmikuussa, mutta koronan vuoksi lajijärjestys meni uusiksi. Hiihto jouduttiin perumaan kokonaan, joten tänä vuonna Kalevan Kierros olikin kuuden lajin sijaan viiden kestävyyskoitoksen mittelö.

KENSU:n Kirsi Korpijärvi luisteli suvereenisti naisten sarjan voittoon hienolla ajalla 56.25. ja varmisti näin Kalevan Kierroksen naisten sarjan kokonaiskilpailun voiton itselleen

Naisten sarjoissa muutkin kensulaiset sijoittuivat mukavasti: Tuija Kilpeläinen oli 50-vuotisten naisten luistelussa neljäs ajalla 1.31,59 ja Kati Seppänen yhdeksäs N-40-sarjassa tullen maaliin ajassa 1.41,07. Kokonaiskilpailussa Tuija sijoittui sarjassaan kolmanneksi.

Naisten joukkuekilpailussa Kensuttarien kokoama pistepotti oikeutti kolmanteen tilaan. Eri lajeissa KENSU:n naisjoukkueessa kilpailivat  joko yhdessä tai useammassa lajissa Kirsi Korpijärvi, Tuija Kilpeläinen, Kati Seppänen, Ulla Yrjölä, Pinja Kilpeläinen ja Niina Virtanen.

Miesten sarjoissa KENSU:n miehet nappasivat luistelussa kaksi ykköstilaa: Jari Ylänne osoitti kestävyytensä voittamalla M-60 sarjan ajalla 57.20 ja Aimo Väisänen M-70-sarjan kiitämällä maaliin ajassa 1:01,07. Valitettavasti Jukka Iitti joutui keskeyttämään luistelun ongelmien vuoksi.

Kokonaiskilpailussa Jari Ylänne ylsi sarjassaan komeasti toiseksi, Aimo Väisänen nappasi  M-70-sarjan kolmannen tilan. Jukka Iitti osallistui kahteen osakilpailuun, joilla heltisi 19. tila. Miesten KENSU-KK-joukkueessa kilpaili yhdessä lajissa myös Vesa Ruuska ja Eero Mäkipelto.

Kalevan Kierros 2021 todisti jälleen KENSU:n kuntourheilijoiden mainion kestävyyskunnon. Tästä on hieno jatkaa tuleviin kisailuihin. Toivotaan, että  vuoden 2022 kilpailut voidaan toteuttaa suunnitellusti koronasta huolimatta.