KENSU:n luistelijat vahvasti mukana Helsingin kisoissa viikonvaihteessa

7.1.2019

Ratamaraton-mitalisteja vuosimallia 2019: Aimo, Kirsi ja Kari

Clas Thunbergin muistokisat ja Mastereiden SM-mittelöt lauantaina sekä Ratamaratonin mestaruuskisat sunnuntaina todistivat KENSU:n hyvästä vireestä suomalaisessa pikaluistelussa

Lauantaina 5. tammikuuta 2019 pidettiin perinteiset Clas Thunbergin muistokisat, jossa samalla ratkottiin Master-sarjojen Suomen mestaruudet yleisluistelussa.

D-pojissa  Aaro Korpijärvi luisteli sekä 500:lla että 1000 metrillä omat kotimaanratojen ennätyksensä sijoittuen niukasti toiseksi Seinäjoen Urheilijoiden Luka Rintalan jälkeen vain   kolmen sadasosapisteen erolla.

Naisten sarjassa luistelukuntoaan testasi kelpo tuloksin KENSU:n Jutta Niittylä.

Mastereiden SM-taistoissa N35+ Suomen mestaruuden voitti KENSU:n Kirsi Korpijärvi voittaen parin kymmenyksen erolla Valkeakosken Hakan Outi Pinomäen. Pronssi meni niinikään valkeakoskelaiselle Marja Sisso-Korisevalle.

M45-sarjassa  KENSU:n Marko Korhonen todisti kestävyytensä 3000 metrillä hyvällä ajalla sijoittuen sarjassaan kolmanneksi Valkeakosken Hakan Mika Sirenin ja Seinäjoen Urheilijoiden Ari Hiltusen jålkeen.

Kovatasoisessa M55-sarjassa  3000 metrillä KENSU:n Kari Niittylä oli nopein. Yhteispisteissä Kari sijoittui kolmanneksi edellään 500 metrillä nopeammin maaliin ehättäneet Valkeakosken Hakan Jyrki Hietanen ja Helsingin Työväenluistelijoiden Vesa Visti. Ex-kensulainen ja nykyään Helsingin Työväenluistelijoita edustava Pekka Aho  oli neljäs häviten voittajalle vain 2,5 pistettä.

Tiukin taisto Suomen mestaruudesta käytiin M-60 sarjassa, jossa KENSU:n Risto Palttala voitti kultaa vain 0,2 pisteen erolla Mikkelin Luistelijoiden Heikki Sundströmiin. Kolmanneksi sijoittunut Oulun Tarmon Paavo Salonenkaan ei jäänyt voittajasta kuin 0,3 pistettä. KENSU:n Kari Köninki oli sekä 500 että 1500 metrillä kolmas ja yhteispisteissä neljäs varsin niukalla marginaalilla mitaliluistelijoihin nähden. KENSU:n Aimo Väisänen otti näillä "alimatkoillaan" tässä sarjassa viidennen tilan ennen Helsingin Työväenluistelijoiden Arne K. Hansenia.

Sunnuntaina matkat pitenivätkin sitten moninkertaisesti, kun ratkottiin ratamaratonin SM-sijoituksia. 30 kilometrin koitokseen ei nuorempia  kensulaisia lähtenyt mukaan, mutta 20 kilometrin taivalluksessa KENSU jatkoi hyviä perinteitään vahvana kestävyysluisteluseurana.

Naisten sarjan ylivoimaiseen voittoon kiisi Kirsi Korpijärvi ja M-50 sarjassa ykköspaikan nappasi Marko Korhonen Kari Köningin tullessa toiseksi. Aimo Väisänen otti kultaa sarjassa M-65 mainiolla loppuajalla. Hyvin luisteli myös KENSU:n Jari Ylänne ollen sarjansa ensimmäinen.