Keljon Nuorisoseuran Urheilijat / KENSU 70-vuotta

30.10.2016

KENSUn pitkäaikainen puheenjohtaja Keijo Ilmavirta.

KENSUn taivalta voimisteluilloista pikaluistelun maailman cupiin muisteltiin ja juhlittiin 29.10.2016 Viitaniemessä monilukuisen juhlaväen voimin.

29.10.2016 Viitaniemeen kokoontui upea joukko erilaisia urheilijoita ja heidän läheisiään. Osalla aktiiviura oli jo jäänyt taakse, osalla edessä, osalla parhaat vuodet kohdalla kenties juuri nyt. Osalle oma juttu oli suunnistus, toisille huolto ja logistiikka, jollekulle yleisurheilu ja monelle kiitäminen jäällä. Heitä kaikkia yhdisti yksi 70 vuoden takainen tapahtuma: 4.8.1946 Tapiolassa vietettiin kesäjuhlia. Juhlahumussa kypsyi ajatus ”suhteellisen vilkkaiden urheiluharrastusten” tiimoilta loppuun asti ja Keljon Nuorisoseuran Urheilijat sai alkunsa.

Matkan varrella KeNsU muotoutui KENSUksi ja lajit vaihtuivat pesäpallosta pikaluisteluun sekä hiihdosta Jyväskieppiin. Tähän urheilun elämänkaareen juhlaväli saattoi tutustua mm. leikekirjojen ja lehtileikkeiden, ”historiallisten” välineiden sekä vanhojen KENSUlaisten välityksellä. Juhlatoimikunnan koostama näyttely oli vaikuttavan laaja ja monipuolinen.

Juhlatilaisuuden avasi KENSUn nykyinen puheenjohtaja, Keijo Ilmavirta. Hän välitti viestiä niin Suomen Luisteluliitosta, Jyväskylän kaupungilta kuin Vaajakosken Terältä. Ella Kiviniemen ja Inka Somerlan ojaamien lasten pelimanniryhmien musiikkiesitys vei juhlaväen hetkeksi samoihin tunnelmiin, missä KeNsU:n alkuaikoina varmaankin eleltiin. Risto Palttala on kuluneen vuoden aikana koostanut mittavan historiikin, josta parhaita paloja kuultiin hänen itsensä referoimana.

Ruokailun ja historiikin jälkeen vapaassa sanassa puhuivat Keski-Suomen Liikunnan toiminnanjohtaja Petri Lehtoranta, Raimo Kinnunen (Laukaan Urheilijat), Oiva Lipsonen (CC Picaro).

Keljon Nuorisoseurakin on päivittynyt Jyväskylän seudun Nuorisoseura ry:ksi. Sitä juhlassa edustivat puheenjohtaja Susanna Lampinen sekä hallituksen jäsen Perttu Kemiläinen.

Kiitokset kaikille jäsenille ja heidän tukijoukoilleen kuluneista vuosista. Yhteisöllistä seuratoimintaa sekä liikunnan riemua tuleville vuosille!

 

 

KENSUn historiikkiä Risto Palttalan esittämänä.
Pikkupelimannit.