Karpaaseilla ja KENSUttarilla vahva avaus Kalevan Kierroksella

30.1.2012

Kalevan Kierros ja Puolikas luisteltiin käyntiin 21-22.1.2012 Oulunkylässä, Helsingissä.

Kalevan Kierros luisteltiin käyntiin lauantaina 21.1.2012 Oulunkylässä, Helsingissä. Luisteltava matkana oli 30 km. Vuoden 2012 uutuutena oli kärjen hajottaminen kolmeen tasavahvaa erään, joihin kuumaan ryhmän näyttökisojen perusteella kuuluvat luistelijat arvottiin. Joka erässä jaettiin 10 ja 20 kilometrin kohdalla kirikierroksilla kolmelle parhaalle aikahyvitystä.

KENSUlaisista kiriherkimmät olivat Ami 40 sekunnin ja Santtu 30 sekunnin hyvityksillä. Nopein KENSUsta oli puheenjohtaja Aimo Väisänen. Hän sijoittui kuudenneksi ajalla 55.55. Muut karpaasit Jukka Iitti, Santeri Takala, Vesa Ruuska, Kari Köninki ja Eero Mäkipelto luistelivat tasaisen kovaa, kaikki minuutin sisään 57:45 - 58:45 sijoittuen sijoille 14-30. Joukkuekilpailussa KENSU KK on kolmantena iskuetäisyydellä Tuusulan Tallaajiin ja Kuntokonniin.

Kalevan Puolikkaan 20 km luistelu luisteltiin osin lauantai-iltana ja kuumat erät sunnuntaiaamuna. KENSUn Kari Huovila luistelin helponnäköisesti niin ensimmäisen erän kirimaalin kuin lopulliseenkin voittoon ajalla 35:46. Toisen erän kärki oli hyvin ajan tasalla vauhdistaan suhteessa edelliseen erään, kun kenttäkuuluttaja vertasi joka kierroksen jälkeen erien väliaikoja. Näin toisen erän voittaja onnistui samat bonussekunnit luistelleena  puristamaan Kapoon sekunnin eron.

KENSUttarista Susan Humppi, Kirsi Hiljanen ja Tuija Kilpeläinen luistelivat lauantai-illan ensimmäisessä keräilyerässä. Samoin Kalevan Puolikkaan ensikertalainen Timo Vesala. Kaikki neljä luistelivat erän pääjoukon kärkipäässä sijoittuen 60 luistelijan erässä kympin sakkiin. Peesiapua oli tarjolla vaihtelevasti ja vetovuoroja osui kohdalle useampia. Lopputulos oli erinomainen – kaikilla 50 minuutin alitus, loppuajat välillä 49:16 – 49:53. Maaliin luisteli 203 luistelijaa ja nelikon sijoitukset mukavasti tämän joukon puolessa välissä.

Ulla Yrjölä luisteli sunnuntain toisessa kuumassa erässä. Loppuaika 41:29 oli kauden aiempien luisteluiden valossa hyvä,  sijoitus 32. KENSUttarien ohella Puolikkaan luisteluun osallistui  kaikkiaan 50 naista. KENSUttarien sijoitukset naistensarjassa upeasti Ulla 2., Susan 8., Kirsi 9. Ja Tuija 13. Näyttäisi vahvasti sille, että joukkuekilpailussa KENSUttaret ottaa heti alusta alkaen kärkipaikan. Virallisia tuloksia kuitenkin vielä odotellaan!

Kalevan Kierros ja Puolikast jatkuvat maaliskuun alussa 90 kilometrin Pirkan hiihdolla ja 45 km Puoli-Pirkalla.