Jyväskieppi alkoi luistelulla

2.2.2008

Kari Huovila voitti Jyväskiepin 10km luistelun hyvällä ajalla 16.29. Samassa yhteydessä luistellun maraton cupin nopein oli Jesse Saikkonen ajalla 16.07. Kiepin joukkuekisassa ArKaJuJu otti piikkipaikan, samoin Atte Santala Kuntokiepissä.

Jyväskieppi saatiin luistella suhteellisen hyvässä 0-asteisessa säässä. Edellisenä yönä oli tullut toistakymmentä senttiä räntälunta, onneksi pahin sade ehti lakata. Tuulikin oli tyyntynyt kohtuulliseksi, joten olosuhteet hyvälle kisalle olivat olemassa.

Luistelijoita oli kolmessa erässä lähes 70, taitaa olla ennätysmäärä. Joka erässä oli kovia taistelupareja ja -ryhmiä. Kukaan ei loukkaantunut ja henkisiä vaivoja jäi tuskin kenellekään. Ja jos jäi, ne voi paikata erinomaisella hiihdolla.

Ajat olivat tänä vuonna parempia viime vuoteen verrattuna. On kyllä ainakin kensulaiset harjoitelleet hyvin ja tehneet hyviä tuloksia jo pitkin kautta. Jyväskylässä eletäänkin tällä hetkellä luistelun nousukautta. Taso ja laajuus on noussut, uusia harrastajia on tullut mukaan. Hyvä oli myös vierailevien luistelijoiden taso.

Samassa yhteydessä luisteltiin maraton cupin osakilpailu. Taisi olla ennätysmäärä osallistujia myös siinä. Sarajavoittoja saavuttivat myös kensulaiset luistelijat.

Kieppiläisten katseet on nyt suunnattu kohti hiihtoa. Käydään kuitenkin vielä jäillä ja onhan OP-cupin viimeinen osakilpailu (500m+1500m) tiistaina 12.2. klo 18:15 alkaen. Lasten luistelukoulut järjestetään poikkeuksellisesti kolmannen kerran tänä vuonna (vkot 7-11), joten säpinää riittää jäällä kauden loppuun saakka.

Kiitokset kaikille luistelijoille, huoltajille, katsojille ja etenkin toimitsijoille. Me teimme jälleen kerran hyvät kisat, toivottavasti tavataan taas ensi vuonna.

Tulokset löydät tulospalvelusta.