Jyväskieppi 2007 käynnistyi

6.2.2007

Ensimmäisen erän loppukirissä voiton vei seuran puheenjohtaja Santeri Takala. Kuva Touho.

Luistelu perinteisesti käynnisti vuoden 2007 Jyväskiepin. Osallistujia oli yli puolen sataa, paremmin kuin viime vuonna. Hiihtokilpailujen päällekkäisyys ja sairaspoissaolot estivät monen luistelun. Onneksi tänä vuonna pisteisiin mukaan lasketaan viisi parasta lajia kuudesta, joten mukaan Kieppiin ehtii täysillä vielä hiihdon yhteydessä sunnuntaina 11.3.2007.

Tänä vuonna säiden haltija oli puolellamme. Aurinko paistoi, pakkasta oli pari astetta ja Viitaniemen henkilökunta oli saanut jään erittäin nopeaan kuntoon. Jo ensimmäisessä erässä nähtiin useita ennätyksiä. Vuorovedolla Santtu, Jani, Jukka ja Keijo vetivät muunkin kärkiryhmän alle 19 minuutin. Loppukirissä voiton vei Santtu, tosin koko kärkiviisikko oli sekunnin sisällä. Ilahduttavaa tässä erässä oli myös retkiluistiljat, jotka ovat vihdoin löytäneet seuramme ja moni lähti mukaan myös Jyväskieppiin.

Toisessa erässä luisteltiin samalla Maratoncupin Jyväskylän osakilpailu, josta lisää liton sivuilta http://www.luisteluliitto.fi/. Myös tässä erässä käytiin kova kiritaistelu, jonka vei nimiinsä Kapo - hän tosin jättää tämän vuoden kiepittämisen väliin. Näin Kiepin luistelun voittajaksi nousi erän kakkonen Oki, kannoillaan Hannu, Aimo, Lasse ja Markku.

Kolmannessa erässä kilpailivat myös Kuntokieppiläiset, joista nopein oli Tapio Lahtinen, kannoillaan Timo Oksanen - molemmat Lievestuoreen Tumpeista. Kuntosarjaan on ilmoittautunut vasta yksi joukkue, joten varsinaista joukkuesarjaa kuntopuolelle ei muodosteta.

Jyväskieppiin on ilmoittautunut ilahduttavasti kymmenen joukkuetta, joista yritykset todennäköisesti siirretään omaan sarjaansa. Joukkuekisan kärjessä on KENSU KK, lyhenne tulee sanoista KENSUn Kalevan Kiertäjät. Kisasta on tulossa todella mielenkiintoinen, sillä nyt ei ole olemassa vain yhtä ennakkosuosikkia.

Tulokset saatiin lupausten mukaisesti nettiin jo kisailtana. Arvattavaa oli, että korjauksia etenkin joukkuekuvioihin tulee vielä jonkin aikaa. Nyt tulokset ovat lopulliset ja viralliset. Tästä päästään odottamaan seuraavia pisteitä. Tulokset siis löytyvät tulospalvelustamme.

Kiitos kaikille osallistujilla, yleisölle, talkooväelle ja kenttähenkilökunnalle onnistuneesta tapahtumasta. Luistelu on vahvassa nousussa Suomessa ja etenkin Jyväskylässä. Jäävuorot jatkuvat aina marraskuun puoleen väliin saakka, joten käydään vielä treenaamassa. Ja Xerox-cupin viimeinen osakilpailu on ensi viikolla, silloin ratkaistaan KENSUn sisäiset mestaruudet.

Kiitos Touholle upeista valokuvista, tervetuloa muulloinkin tapahtumiimme.

Keijo Ilmavirta

Toisen erän nopein ja koko luistelun paras puolestaan oli Oki Lipsonen. Kuva Touho.
Jää oli luistava ja ilma kaunis. Tässä vetovuorossa on Ami. Kuva Touho.
Ensimmäisessä erässä oli tunnelmaa. Luistelijoita oli yli kaksikymmentä, joten nähtiin myös useita ohituksia. Kuva Touho.