Jyväskiepin suunnistus

31.5.2010

Jyväskiepin voittaja - Lauri Pohjola Kuva: Esko Junttila

Kiepin suunnistus käytiin sunnuntaina 30.5. kelpo kevätkelissä Muuramen Isolahdessa. Lauri Pohjola ja Antti Korhonen ratojensa nopeimmat.

Kiepin suunnistus käytiin sunnuntaina 30.5. kelpo kevätkelissä. Metsä oli aamun sateista märkää, mutta keskipäiväksi osunut aurinkoinen hetki varmisti, että lämmintä oli sopivasti, vaan ei pitkänmatkan suunnistukseen liikaa. Osakilpailua isännöi kuuden vuoden tauon jälkeen Muuramen Rasti. Jyväskiepin 8 km radalle starttasi kaikkiaan 56 kilpailijaa, mikä oli huima lisäys aiempiin vuosiin (2009-39 ja 2008-22 ). Kuntokieppin 4 km radallekin oli runsaasti ilmoittautuneita, heistä lähtöön saapui kuitenkin vain reilut puolet eli kahdeksan osallistujaa.

 

Pitkän matkan voittoon suunnisti Lauri Pohjola lähes 70 pisteen erolla seuraavaan. Suoritus nosti Laurin kärkeen myös Kiepin yhteispisteissä. Loput suunnistuksen tuloslistan kärkisijat valtasivat Descomin suunnistajat Marko Pitkänen, Jani Sompi ja Tero Junttila. Descom oli joukkueena suunnistuksen paras ja teki rakettimaisen nousun myös joukkueiden kokonaiskisassa sijalta 10 kakkoseksi. Jyväskiepin joukkuekilpailun kärjessä yli 700 pisteen turvin jatkaa Epäsuunta. JYPS on kolmantena noin 40 pistettä Descomia perässä.

 

Naisten nopein oli Anneli Mörä-Leino, toiseksi parhaat pisteet sai Terhi Kokkonen. Anita Hyttinen oli toiseksi nopein, mutta parisuunnistuksen pistevähennys tiputti hänet suunnistuksen sijoituksissa kolmanneksi.

 

Kuntokiepin voittoon suunnisti Landis+Gyrin Antti Korhonen. Haukkarannan kolmikko Heljä Happonen,  Laura Kanervo, Mikko Liimatainen jäivät hänestä reilun 200 pisteen päähän. Haukkaranta keräsi kuitenkin suunnistuksesta parhaat kokonaispisteet ja jatka joukkuekilpailun kärjessä jo lähes saavuttamattoman, vajaan 3000 pisteen turvin. Kuntokiepin henkilökohtaisessa kilpailussa kärkipaikka pysyi Laura Kanervolla.

 

Jyväskiepin kisassa siis kärki vaihtui. Vuoden 2009 voittaja, Kari Köniki, joutui päästämään tässä vaiheessa edelleen muutaman muunkin suunnistajan. Marko Tölli nousi sijalle kaksi ja Tommi Peltonen teki kovan nousun sijalta 11 aina kolmanneksi.

 

Naisten Jyväskiepin kokonaiskilpailussa kärjessä jatkaa Anita Hyttinen. N50-sarjan Pirjo Karetie on toisena, Tuija Kilpeläinen kolmantena. Viime vuoden voittaja, Ulla Yrjölä on lähes 1000 pistettä kärkeä perässä. Saataisiinko tänä vuonna vihdoinkin naisten sarjaan uusi, tervetullut voittaja!

 

Pitkästä aikaa Kieppi suunnistettiin pitkän matkan osalta väliaikalähdöllä. Kokemus oli monelle uusi, mutta ennakkoepäilyistä huolimatta ilmeisesti ihan OK. Parisuunnistus oli tarjolla ensimmäistä kertaa koko Kiepin historiassa. Järjestäjien puolelta se lisää hieman työtä, mutta parin kanssa suunnistaneiden kokemusten perusteella vaihtoehto taitaa olla syytä pitää tarjonnassa! Kuntokiepin puolelta toivoisin palautetta, haluttaisiinko sinnekin väliaikalähtö – vai onko nykyinen järjestely hyvä. Tulosten perusteella näyttää eroja syntyneen yhteislähdöstä huolimatta!

 

Kiitokset kaikille mukana olleille, niin kilpailijoille, kannustajille – ja ennen kaikkea Muuramen Rastille hyvin järjestetystä tapahtumasta!

 

Ulla Yrjölä

 

P.S. Tulokset tuttuun tapaan tulospalvelussa. Ilmoitelkaa puutteista ja virheistä. 

Kuntokiepin nopein - Antti Korhonen Kuva: Esko Junttila
Parisuunnistusta Kuva: Jukka Iitti.