Jyväskiepin-luistelun kisaraportti

25.1.2012

Erä 4 Kuva: Jukka Iitin (etualalla) kamerasta

Jyväskiepin luistelu saatiin kisata lähes ihanteellisissa olosuhteissa. Sääennusteen lumisade ei haitannut, eikä tuulikaan hidastanut menoa.
Jyväskiepin 10 km nopeimmat Kuopion Antero Kotijärvija Leppävirran Anita Hyttinen. Kalle Sumelles Jyväskylästä Kuntosarjan nopein.

Kilpailuun osallistui ennätysmäärä luistelijoita. Ennakkoilmoittautuneita oli 99, mutta 100 luistelijan jäi vielä rikkomatta raja muutamien poisjääntien vuoksi.  Tuloksen ja loppuajan itselleen kirjautti 95 luistelijaa.

Kello 10.00 aloitettiin kilpailu 5 kilometrin Kuntosarjan luistelulla. Tässä erässä kovinta vauhtia piti ”Mä en jaksa”- joukkueen Kalle Sumelles ja vieläpä retkiluistimilla. Tuo joukkueen nimikin on kovin hämäävä. Erän toiseksi nopein oli Antti Ruotsalainen ja kolmas valmentaja ”Vormiston” parempi puolisko Laura Kanervo.

10 kilometrinpäämatkalla neljännessä erässä käytiin tiukka taisto kärkisijoista. Kovimman kisan voitosta kävivät moninkertainen marathonmestari Kuopion Antero Kotijärvi, ex-kensulainen Kari ”Kapo” Huovila ja Leppävirran syntymäpäiväsankari Jarkko Koponen.  He tosin karkasivat muilta jo alkukierroksilla jättäen pääjoukkoa yli kaksi kierrosta. Kärjen maalintulojärjestys oli Kotijärvi – Koponen – Huovila.  Kärkikolmikon jälkeen, vetäjäpulasta kärsineen pääjoukon kiriherkin oli M50-sarjan viikon vanha ratamartonin Suomen mestari Oiva ”Oki” Lipsonen kannoillaan M50 Hannu Luoma  ja M60 Aimo ”Ami” Väisänen.

Neljänteen erään toivat väriä ja luistelun mallia lukuisat Maraton-cupin luistelijat.  Oman mielenkiinnon erään toi myös kilpailunjohtaja, nuorten sarjoissa SM-sarjoissa menestynyt, M50-sarjan Kari Niittylä.  Karin kaatuminen alkukierroksilla vei häneltä parhaat mahdollisuudet taistella kärkisijoista.

Kovista vieraskilpailijoista huolimatta KENSU:n luistelijat saivat 4 sarjavoittoa ja yhteensä 15 mitalia.

Kisat onnistuivat järjestelyiltään hyvin, runsaasta osallistujamäärästä ja tiukasta aikataulusta.  Siitä kiitos rutinoituneelle ja asiansaosaavalle kisaorganisaatiolle.

Kilpailuja ja mielialaa himmensi ja hämmensi veteraaniluistelijaa kohdannut sairauskohtaus. Saadun tiedon mukaan hän on jo hyvää vauhtia toipumassa sairaalassa kotipuolessaan. Kiitos nopean ja osaavan ensiavun antajille.

Kiitos kaikille osallistujille mallikkaasti läpiviedystä tapahtumasta.