Jesse Saikkonen nopein OP-Cupin avauksessa

13.12.2007

OP-Cup alkoi 5000m luistelulla, jossa nähtiin useita loppusuoran kamppailuja. Jessen jälkeen toiseksi parhaan ajan (kilpailun ulkopuolella) luisteli Verneri Kinnunen. Naisista nopein oli Ulla Yrjölä. Juniorit luistelivat 500m, jossa nopein oli Verneri. 14.12. korjatut tulokset tulospalvelussa

Juuri ennen kisaa satanut alijäähtynyt vesi vei jäästä parhaan luiston. Silti vauhti oli vuodenaikaan nähden hyvää. Osallistujia oli runsaasti, vaikka osa olikin kotona flunssan yms. kourissa. Ja ensikertalaisiakin oli mukana, heistä upeimman suorituksen teki nuori lupaus Santeri Puumala.

Nuoret menivät ryminällä vanhemman kaartin ohitse, ja sehän on pelkästään hyvä asia. 5000m yhdessä lähdössä oli haastava idea, joka melkein toimi. Osa jätti yhden kierroksen luistelematta ja heidän sijoituksensa tarkastetuissa tuloksissa hiukan putosi. 

Monelle tämä oli kauden ensimmäinen startti. Tuli yritettyä kovemmin kuin harjoituksissa. Tämä palvelee erinomaisesti valmistautumista suureen koitokseen - Jyväskiepin luisteluun. Itselläni on jalat olleet tukossa koko luistelukauden ajan ja kisassa ne tuntuivat tosi huonoilta. Kisan jälkeen torstain treenit menivät erittäin hyvin, jalat pelasivat kuten viime kaudella. Luulin, että jalat palautuvat parhaiten levolla ja venyttelyllä, vaan kunnon rypistys ja kärsimys se parasta lääkettä onkin. Saa koneet auki.

Kiitokset järjestelijöille. Tulokset löydät tulospalvelusta.

Keijo