Finland Ice Marathon - koettelemusten keli

3.3.2019

KENSU:n maratonluistelijat toivat useita SM-mitaleita Kuopion jäämaratonilta - lämpöaalto sulatti jään sohjoksi, mutta sisukkaasti edettiin

Lauantain kilpailu aloitettiin  pakkassäässä ja klo 7.00 startattiin 200 kilometrin matkalle. Sää lämpeni päivän aikana  paljon ja iltapäivällä  aurinko pehmensi jäätä nopeasti. Pidempiä matkoja jouduttiin lyhentämään päivän aikana kisojen ollessa käynnissä. 200km vaihdettiin 160 kilometriksi ja jään pehmennettyä lisää, tehtiin  päätös 200km:n (160km) kisan keskeytyksestä. Siinä vaiheessa kisaa johtanut Hollannin Jan Aalbers oli luistellut 160km. KENSU:n Oiva Lipsonen taivalsi matkan sisukkaasti napaten tältä kuninkuusmatkalta miesten SM-hopeaa. Myös Timo Herranen luisteli hienosti, mutta joutui keskeyttämään kisan 128 kilometrin kohdalla pahaan kaatumiseen.

SM-arvoja jaettiin 100 kilometrinkin kilpailussa, jossa Aimo Väisänen voitti M-60-sarjan. Kirsi Korpijärvi sijoittui naisten sarjassa hopealle ja Marko Korhonen M-50-sarjassa niinikään hopealle. Hienoja saavutuksia tuossa vaikeassa kelissä, jossa pehmenevä jää vei tyystin luiston terien alta. KENSU:n tarina maineikkaana maratonluisteluseurana sai näin siis taas arvokasta jatkoa.